(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2024)
XVII asrga kelib insoniyat tarixidagi o’rta asrlar davri feodal yer egaligining cheksiz hukmronligiga putur yetdi. XVII- XVIII asrlarda qo’l mehnatiga asoslangan manafakturalar o’rnvni mashinaiashgan kapitalistik korxonalar egaliadi. Sanoat to’ntarishi yuz berdi. Bu inqilobiy o’zgarish jamiyat hayotining barcha sohalariga-iqtisod. siyosat, ijtimoiy va madaniyat jabhalariga, kishilarning ongi va ruhiyatiga, mehnati va turmushiga ta’sir qildi.