(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2024)
Hid sezgisi boshqa sezgi turlariga nisbatan tasirchanroq hisoblanadi. Shu sababli ham yozuvchilar kitobxonni oziga jalb etish, voqelikni oquvchi ongiga singdirish uchun hid tushunchasidan keng foydalanadi. Bu tushunchani ifodalashda ozbek tilida hid, is, ifor, yoqimli, sassiq, badboy, jirkanch leksemalaridan foydalanilsa, ingliz tilida esa bu soz turli korinishda va manoda ishlatiladi. Biz ushbu maqolamizda hid ifodalovchi leksemalarning ozbek va ingliz adabiyotida ishlatilishini korib chiqamiz. Ingliz tilida hid sozining quyidagi korinishlari mavjud: Scent, smell, odor, perfume, aroma, fragrance