(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2026)
Ushbu maqolada dars jarayonida juftlik (pair work) va kichik guruh (small group work) ishlarini samarali tashkil etishning didaktik-psixologik asoslari hamda amaliy mexanizmlari yoritiladi. Asosiy e’tibor vaqtni boshqarish, vazifa dizayni, rollarni taqsimlash, baholash va intizomni saqlash, shuningdek, “hamma gapirmaydi” muammosi, kuchli-talaba hukmronligi, ona tiliga o‘tib ketish kabi tipik to‘siqlarni minimal resurs bilan bartaraf etishga qaratiladi. Tajriba yondashuvi sifatida strukturali hamkorlik (structured collaboration), aniq chiqish mahsuloti (clear output), mikro-rotatsiya (micro-rotation) va tezkor formatif feedback protokollari taklif etiladi. Natijada juftlik va kichik guruh ishlari faqat “faollik” emas, balki o‘lchanadigan o‘quv natijasi (learning outcome) beradigan, o‘qituvchi uchun boshqariladigan tizimga aylanishi asoslanadi.