(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2026)
Mazkur maqolada borliq va ong o‘rtasidagi dialektik munosabatlar zamonaviy falsafiy yondashuvlar asosida tahlil qilinadi. Inson tafakkuri va mavjudlik o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik masalasi tarixiy-falsafiy kontekstda ko‘rib chiqilib, klassik va zamonaviy qarashlar qiyosiy tahlil qilinadi. Shuningdek, ongning borliqni aks ettirish jarayoni, uning subyektiv va obyektiv jihatlari hamda bu jarayonda ijtimoiy omillarning roli yoritiladi. Maqolada dialektik yondashuv asosida borliq va ongning bir-birini inkor etmaydigan, balki o‘zaro to‘ldiruvchi kategoriya ekanligi ilmiy asoslab beriladi. Zamonaviy globallashuv va raqamli transformatsiya sharoitida inson ongining yangi shakllari paydo bo‘layotgani va bu jarayon borliqni anglashga yangicha yondashuvlarni talab qilayotgani muhim xulosa sifatida ilgari suriladi.