(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2026)
Ushbu maqola sportchilarda va fiziologik yordam yosh yordami bo‘yicha tahlil qiladi. Bolalikdan keksalikgacha bo‘lgan davrlarda skelet-mushak tizimi, yurak-qon tomir va olish organlarining o‘ natijalari nafas, sport mashqlari ta’siridagi adaptatsiya jarayonlari ko‘rib chiqiladi. Maqola sport tibbiyoti va tayyorgarlik dasturlarini ta’minlash uchun amaliy tavsiyalar beradi. Xavfsizlik yordami va individual zarurligini ko‘rsatadi.