(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2026)
Mazkur tezisda Markaziy Qizilqum cho‘lining markaziy qismida tarqalgan qora tanli qo‘ng‘izlarning (Coleoptera: Tenebrionidae) morfobiologik xususiyatlari bo‘yicha olib borilgan tadqiqotlar natijalari keltirilgan. 2023–2025 yillar davomida yig‘ilgan dala materiallari hamda kolleksiya namunalari asosida Tenebrionidae oilasi vakillarining arid ekotizimlarga moslashgan asosiy morfologik belgilariga baho berildi. O‘zbekiston va Qizilqum faunasi uchun ilk bor qayd etilgan ayrim turlarning morfologik va biologik xususiyatlari yoritib berildi. Tadqiqot natijalari qora tanli qo‘ng‘izlarning ekstremal cho‘l sharoitlariga moslashuv mexanizmlarini ochib berishga xizmat qiladi.