(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2026)
Mazkur maqolada Yangi O‘zbekistonda ta’lim sohasida amalga oshirilayotgan islohotlarning mazmun-mohiyati va ustuvor yo‘nalishlari tahlil etilgan. Ta’lim tizimini modernizatsiya qilishga qaratilgan normativ-huquqiy hujjatlar, davlat dasturlari hamda ularning amaliy ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, umumiy o‘rta va oliy ta’lim tizimidagi o‘zgarishlar, raqamlashtirish jarayonlari hamda ta’lim islohotlarining ijtimoiy ahamiyati yoritilgan. Maqolada ta’lim sohasidagi islohotlar Yangi O‘zbekiston taraqqiyot strategiyasining muhim tarkibiy qismi ekanligi asoslab beriladi.