(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
: Ushbu maqola O‘zbekistonda ayollar huquqlari va imkoniyatlarini mustahkamlash, ularni jamiyat hayotida faol qatnashishga jalb etish borasidagi so‘nggi yutuqlar, davlat tashabbuslari va qonunchilik choralari haqida. Maqolada ayollarga nisbatan mavjud bo‘lgan muammolar, jumladan, iqtisodiy cheklanishlar, ijtimoiy stereotiplar va zo‘ravonlik holatlari tahlil qilinadi. Shavkat Mirziyoyev rahbarligida qabul qilingan qonunlar, Prezident qarorlari va Saida Mirziyoyeva tomonidan ilgari surilgan loyihalar, ayollarga ajratilgan imtiyozlar va moliyaviy ko‘maklar batafsil bayon etiladi. Shuningdek, ayollarning huquq va erkinliklarini himoya qilishning jamiyat rivojiga ta’siri, mavjud muammolar va kelgusidagi istiqbollar tahlil qilinadi. Annotatsiya maqola asosida ayollarning jamiyatdagi roli, iqtisodiy va ijtimoiy faolligi, shuningdek inson qadriyatini hurmat qilishning muhimligi haqida umumiy tasavvur beradi.