(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Ushbu maqola o‘ta xavfli infeksion kasalliklarning laborator diagnostikasi muhimligini tahlil qiladi. O‘ta xavfli kasalliklar, jumladan Qrim‑Kongo gemorragik isitmasi, Ebola, tularemia va boshqa yuqori patogen agentlar inson salomatligiga katta xavf tug‘diradi. Maqolada serologik, molekulyar va virus kultivatsiyasi usullari, shuningdek, laboratoriyada bioxavfsizlik talablariga rioya qilish zaruriyati yoritilgan. Shuningdek, maqolada O‘zbekiston sharoitida laboratoriya infratuzilmasini rivojlantirish va mutaxassislar tayyorlash bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Maqola tibbiyot va epidemiologiya sohasidagi mutaxassislar, laboratoriya xodimlari va tadqiqotchilar uchun foydali bo‘lib, o‘ta xavfli infeksion kasalliklarni tezkor va to‘g‘ri tashxislashni ta’minlashga qaratilgan.