(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Ushbu maqolada neyroglial hujayralarning turlari va ularning markaziy asab tizimidagi roli keng yoritilgan. Neyroglia (glial hujayralar) markaziy asab tizimining tarkibiy qismini tashkil etib, neyronlar faoliyatini qo‘llab-quvvatlovchi, himoya qiluvchi va trofik (oziqlantiruvchi) funksiyalarni bajaradi. Maqolada asosan astrotsitlar, oligodendrositlar, mikroglia va ependimotsitlar kabi glial hujayralarning tuzilishi, joylashuvi va fiziologik ahamiyati tahlil qilinadi.