(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Mazkur ilmiy ishda elektrolitlar aralashmalarini ionitlar yordamida ajratishning analitik kimyoda tutgan o‘rni, jarayonning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati tahlil qilindi. Ion almashinish mexanizmi, ionitlarning tuzilishi, selektivligi va qayta tiklanish imkoniyatlari ko‘rib chiqildi. Shuningdek, bu usulning analitik tahlillarda, xususan, aralash ion eritmalarini aniqlash va komponentlarni tozalashda qo‘llanish istiqbollari yoritildi.