(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Maqolada O‘zbekistonda xalqaro madaniy hamkorlikning shakllanishi va uning jamiyat hayotiga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilinadi. Mustaqillikdan so‘ng mamlakatning xalqaro maydondagi faolligi ortishi, turli xalqaro tashkilotlar va davlatlar bilan madaniy aloqalarni kengaytirishi milliy o‘zlikni anglash, madaniyatlararo muloqot, ta’lim, san’at va turizm rivojlanishiga xizmat qilmoqda. Shu jarayonda o‘zbek xalqining boy madaniy merosi dunyoga tanitilib, jamiyatning ijtimoiy-madaniy hayotida ijobiy o‘zgarishlar yuz bermoqda.