(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston milliy kutubxonalari, xususan, Alisher Navoiy nomidagi Oʻzbekiston Milliy kutubxonasining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda xalqaro hamkorlikdagi oʻrni tahlil etilgan. Unda milliy kutubxonalar faoliyatida xalqaro tashkilotlar bilan aloqalar, xorijiy davlatlarning yirik kutubxonalari bilan tuzilgan hamkorlik memorandumlari, elektron katalog va raqamli kutubxona tizimlarini joriy etishdagi tajribalar yoritilgan. Shuningdek, xalqaro hamkorlikning Oʻzbekiston kutubxonachilik sohasini rivojlantirish, milliy merosni dunyo miqyosida targ‘ib qilish va yoshlar ilmiy salohiyatini oshirishdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan.