(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Maqolada o’zbek tilshunosligida soha terminlarning leksikografik xususiyatlari, xususan, adabiyotshunoslik terminlari mikrosistemasining o’rganilganligi xususida so’z boradi. Har qanday fan sohasining rivojlanishi, takomillashishini ko’rsatib berishda soha terminlarini zamonaviy talablarga mos ravishda shakllantirish va ma’lum me’yoriy tartibga keltirish terminologiyaning asosiy maqsadi hisoblanadi. Shu maqsadda maqolada adabiyotshunoslik terminlarining statistik tavsifi va uni takomillashtirish borasida olib borilayotgan ishlar xususida so’z boradi.