(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Bugungi kunda arterial gipertoniya dunyo aholisining katta qismini qamrab olgan surunkali kasalliklardan biri hisoblanadi. Kasallikning sekin rivojlanishi va ko‘p hollarda belgilarsiz kechishi uni o‘z vaqtida aniqlash va nazorat qilishni murakkablashtiradi. Rivojlanayotgan raqamli texnologiyalar – mobil ilovalar, smart-soatlar, sog‘liq monitoringi uchun mo‘ljallangan platformalar – ushbu muammoni hal qilishda yangi imkoniyatlar ochmoqda.