(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Mazkur maqolada yurak-qon tomir sistemasi (kardiovaskulyar tizim)ning tuzilishi va funksiyalari yoritilgan. Tizimning asosiy tarkibiy qismlari — yurak va qon tomirlari (arteriyalar, venalar, kapillyarlar) haqida ma’lumot beriladi. Shuningdek, qon aylanishining katta va kichik doiralari, yurakning tuzilishi, ishlash mexanizmi va qon bosimini tartibga solishdagi roli muhokama qilinadi. Yurak-qon tomir tizimi sog‘lom holatda ishlashi organizm faoliyati uchun muhim ahamiyatga ega ekani alohida ta’kidlanadi.