(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Ushbu maqolada lotin tilining zamonaviy tibbiy yozuvdagi o‘rni va uning xalqaro tibbiyot sohasidagi standartlashtirishdagi ahamiyati batafsil tahlil qilinadi. Lotin tili tibbiyot terminologiyasining poydevori bo’lib, anatomiyadan kasallik nomlari, farmakologiya va klinik ko’rsatmalargacha keng qo’llaniladi. Maqolada shuningdek, lotin tilining tibbiy ta’limdagi roli, zamonaviy texnologiyalardagi qo’llanilishi ham ko’rib chiqiladi. Lotin tilining murakkabligi va zamonaviy davrda unga duch kelayotgan muammolar ham muhokama qilinib, kelajakda uni yanada rivojlantirish istiqbollari ta’kidlanadi.