(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Ushbu maqolada bolalarda doimiy tishlardagi fissuralarni muxrlashda ishlatiladigan turli plomba materiallarining samaradorligi baholangan. Tadqiqot davomida zamonaviy kompozit, ionomer sementlari va shisha ionomerlar singari plomba materiallarining klinik natijalari, chidamliligi va karies profilaktikasidagi roli o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, plomba materiali tanlashda nafaqat mexanik xususiyatlar, balki biologik moslik va foydalanish qulayligi ham muhim omillardandir.