(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Maqolada eng yangi yer osti navigatsiya tizimidan foydalanishning asosiy tamoyillari va shartlari muhokama qilinadi.Toshkent metrosining Yunusobod liniyasi ikkinchi bosqichi qalqon usulida qurilishi misol sifatida keltirilgan.O‘zbekiston Respublikasida birinchi marta Toshkent metro stansiyalarini yer osti orqali qurishda tunnel mexanizatsiyalashgan majmuasi (TMM) – Germaniyada ishlab chiqarilgan ,dunyodagi yetakchi kompaniya bo‘lgan va tunnel qurish uchun mashinalar ishlab chiqaradigan Herrenknecht kompaniyasi tomonidan ishlab chiqarilgan harakatlanuvchi yig‘ma metall konstruktsiyasidan foydalanildi.Har qanday muhandis-geologik sharoitda 0.10 dan 19 m gacha bo‘lgan har qanday diametrning yer osti navigatsiya tizimining kamchiliklari va afzalliklari ko‘rsatilgan, uni qo‘llash istiqbollari to‘g‘risida xulosalar chiqarilgan.Umumiy tarixiy tendentsiyalarga oid geodeziyani avtomatlashtirishning texnik jihatlarini rivojlantirish qonuniyatlari ko‘rib chiqilgan.