(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Har bir xalqning moddiy va ma’naviy madaniyati uning kundalik turmush tarzi va uy-ro‘zg‘or buyumlarida o‘z aksini topadi. Arxeologik yodgorliklarda topilgan uy-ro`zg`or buyumlar nafaqat amaliy ahamiyatga ega bo‘lib, balki diniy va marosimiy urf-odatlar bilan bog‘liq bo‘lgan. Ushbu maqolada uy-ro‘zg‘or buyumlari bilan bog‘liq urf-odatlar haqida so`z boradi.