(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Bugungi kunda OIV infeksiyasi butun dunyo bo‘yicha dolzarb muammolardan biriga aylangan kasallik hisoblanadi. Jahon Sog‘liqni Saqlash Tashkiloti (JSST) va Birlashgan Millatlar Tashkiloti (BMT) tomonidan OIV/OITS kasalligi bo‘yicha tayyorlagan Qo‘shma Dasturiga (YuNEYDS) asosan va unda keltirilgan ma’lumotlarga ko‘ra hozirgi kunga qadar dunyoda 34,2 mln kishiga OIV infeksiyasini yuqtirgan shaxslar ro‘yxatga olingan. Ushbu kasallikni har yili 2,5 mln kishi yuqtirib, 1,7 mln kishi vafot etmoqda. Dunyo bo‘yicha har kuni 7 ming, har soatda 300 nafar shaxs OIV infeksiyasini o‘ziga yuqtirib olmoqda.