ERKIN A’ZAMNING “TANHO QAYIQ” ASARIDA OROL BOBO OBRAZINING XARAKTERLI JIHATLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Ushbu maqolada obrazning xarakteri, uning ramziy ifodalari Erkin A’zamning “Tanho qayiq” asaridagi obrazlar timsolida yoritib berilgan. Maqolada yozuvchining obraz yaratishdagi mahorati, asarning davr va zamon talablaridan kelib chiqib tanlangan syujeti va kompozitsiyasi haqida tushunchalar berilgan. Asarning asosini tashkil etuvchi obrazlardagi xarakter haqida turli xil adabiyotshunos olimlarning qarashlari o‘rganilgan va maqolada ko‘rsatib o‘tilgan.