G‘arbiy Yevropa va sharqda feodal munosabatlarning yuzaga kelishi (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Hozirgi Yevropa xalqlari va mamlakatlarining tarixi adabiyotlarda shartli ravishda ‘’o’rta asrlar’’ deb nomlangan davrdan boshlanadi.O’rta asrlar lotinchadan ‘’medium aevum’’ (o’rta asr) tarzida ilk bor ilmiy adabiyotlarda Italiya gumanistlari tomonidan kiritilgan