O‘YIN -BOLA FAOLYATIDAGI MOHIYATI VA O‘ZIGA XOSLIGI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
O‘yin – bolaning tabiiy ehtiyojlaridan biri bo‘lib, u nafaqat vaqt o‘tkazish uchun vosita, balki ta’lim olish va shaxsiy rivojlanishning asosiy omillaridan biri hisoblanadi. O‘yin orqali bola atrof-muhitni o‘rganadi, yangi bilimlarni o‘zlashtiradi, muloqot qilish ko‘nikmalarini shakllantiradi hamda mustaqil fikrlashni o‘rganadi. Pedagogik yondashuvlarga ko‘ra, bolalar uchun bilim berish jarayoni imkon qadar erkin va qiziqarli shaklda tashkil etilishi lozim. Shu sababli o‘yin metodlari ta’lim jarayonida muhim didaktik vosita sifatida keng qo‘llaniladi.