VR VA AR TEXNOLOGIYALARI YORDAMIDA SPORT MASHG‘ULOTLARINI OPTIMALLASHTIRISH (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
So‘nggi yillarda sport mashg‘ulotlarini optimallashtirish va sportchilarning texnik, taktika hamda psixologik ko‘nikmalarini oshirish masalasi dolzarb mavzuga aylangan. An’anaviy mashg‘ulot usullari, garchi samarali bo‘lsa-da, sportchining individual xususiyatlarini hisobga olishda ba’zan cheklanganliklarga ega. Shu bois, innovatsion texnologiyalarni joriy etish sport jarayonini yanada samarali va xavfsiz qilishga imkon beradi. Ayniqsa, Virtual Reality (VR) va Augmented Reality (AR) texnologiyalari sport mashg‘ulotlarida yangi imkoniyatlar yaratmoqda. VR texnologiyasi sportchini to‘liq virtual muhitga kiritib, turli harakatlarni xavfsiz va takroriy bajarish imkonini beradi, shu bilan birga texnik xatolarni aniqlash va tuzatishda muhim vosita sifatida xizmat qiladi. AR texnologiyasi esa real muhitga raqamli elementlarni qo‘shib, sportchilarning texnika va taktika ko‘nikmalarini o‘rgatishda interaktivlikni oshiradi, mashg‘ulot jarayonini yanada qiziqarli va samarali qiladi.