ХОРАЗМ ВИЛОЯТИДА ЯШОВЧИ АЁЛЛАРДА ТУРЛИ ХИЛ СЕМИЗЛИК ФОНИДА ЮЗАГА КЕЛГАН ГОНАРТРОЗЛАРДА ТИЗЗА БЎҒИМИ СОН СУЯГИ ЮЗАСИ ГИАЛИН ТОҒАЙИ ПАТОМОРФОЛОГИЯСИ (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Хоразм вилоятида яшовчи аёлларда турли хил семизлик фонида юзага келган гонартрозларда  тизза бўғими сон суяги юзаси гиалин тоғайи патоморфологиясида асосий жихатдан сон суяги  бўғим юзаси олди ва ўрта  ички юзасида  гиалин тоғайларида  алтерация ва гиалин моддасини  эрозив емирилиши билан давом  этишидир. бунда менисклар ва  олдинги  хочсимон бойламларни  шикастланиши  оқибатида, бўғим юзалари  оғирлик таянч нуқтасини ўзгариши натижасида гиалин  қоплами таркибидаги  коллаген толаларни  титилиши, ишқалинишни  кучайиши  хондроцитлар жойлашган ўрта ва чуқур сохаларида   дистрофик ва некробиотик ўзгаришлар устунлиги билан давом  этиши  натижасида, эпиметафизао сохалар билан биргаликда  шикастланиш кучаяди.