OVQAT HAZM QILISH TIZIMI EPITELIYSI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Ovqat hazm qilish tizimining gistologiyasi — oziq-ovqatni mayda hujayralar va to‘qimalar yordamida parchalaydigan va tanamizga kerakli moddalarni so‘radigan qiziqarli mikroskopik dunyoni ochib beradi. Oshqozon kislota chiqaruvchi hujayralaridan tortib, ichaklardagi oziq moddalarni yutuvchi mikrovilluslargacha har bir qism bu murakkab jarayonda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu sohani o‘rganish sog‘lom hazm qilish sirlarini anglashga, shuningdek, turli kasalliklarni aniqlash va davolashga yordam beradi. Bu tadqiqot mikroskopik tuzilishlar bilan kundalik sog‘lik o‘rtasidagi bog‘liqlikni ko‘rsatadi.