VIDEO TASVIRLARDA HARAKATDAGI OBYEKTLARNI ANIQLASHNING INTELLEKTUAL TIZIMINI ISHLAB CHIQISH (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Ushbu maqolada video oqimlarda harakatdagi obyektlarni aniqlash va kuzatish uchun zamonaviy intellektual tizim arxitekturasi taklif etiladi. Maqola YOLO, Faster/Mask R‑CNN, SSD, DETR kabi detektorlar hamda SORT/DeepSORT, FairMOT, ByteTrack singari ko‘p obyektli kuzatuv (MOT) usullari tahliliga tayangan holda, real vaqt talablari (FPS), aniqlik ko‘rsatkichlari (mAP, IDF1) va resurs cheklovlari o‘rtasidagi muvozanatni yoritadi. Shuningdek, O‘zbekistonda yo‘l harakatini monitoring qilish bo‘yicha nashrlardan amaliy misollar keltiriladi.