Ni (II) NING 2,6-PIRIDINDIKARBON KISLOTASI VA MEA BILAN KOMPLEKS BIRIKMASI SINTEZI VA HIRSHFELD SIRTI TAHLILI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
2,6-piridindikarbon kislotasining metall ionlari bilan ta’sirlashishi va uning metallokompleks birikmalarining xossalarini tadqiq qilish maqsadida, Nikel(II) atsetat va MEA bilan M:L:L 1:2:2 nisbatdagi kompleks birikmasi sintez qilindi. Sintez qilingan kompleksning tarkibi va tuzilishi RTT yordamida aniqlandi. Molekulalararo o‘zaro ta’sirlar xarakterini tavsiflash uchun Hirshfeld sirtini Crystal Explorer17.5 dasturi yordamida tahlil qilindi. Kompleksning UB spektroskopiyasi tahlili o‘tkazildi.