KORPORATIV MOLIYANING NAZARIY VA HUQUQIY ASOSLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Mazkur tezisda korporativ moliyaning nazariy va huquqiy asoslari tizimli ravishda o‘rganilib, ularning amaliyotdagi ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqotda korporativ moliyaning mazmuni, asosiy tamoyillari, kapital tuzilmasi, investitsiya va dividend siyosati kabi nazariy jihatlar yoritilib, ularni tartibga soluvchi me’yoriy-huquqiy baza ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, mamlakatimizda korporativ moliyani samarali tashkil etishning amaldagi holati baholanib, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘nalishlari asoslab berilgan. Ish yakunida korporativ moliya tizimini takomillashtirish orqali iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash va korporativ boshqaruv samaradorligini oshirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.