FARMATSEVTIKA SOHASI VA TIBBIY AMALIYOTDA LOTIN TILINING FUNDAMENTAL AHAMIYATI: NAZARIYA VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI. (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada lotin tilining zamonaviy farmatsevtika tizimidagi o‘rni. Maqolada farmatsevtik terminologiyaning shakllanishi, dori vositalarining nomenklaturaviy tasnifi, botanik va kimyoviy atamalarning lingvistik xususiyatlari hamda retseptura yozishning qat’iy qoidalari haqida keng qamrovli ma’lumotlar berilgan. Tadqiqotda lotin tilining nafaqat muloqot vositasi, balki farmatsevtik texnologiya va dori turlarini standartlashtirishda huquqiy va professional asos ekanligi dalillangan. Maqola soha mutaxassislari, talabalar va farmatsevtika tarixiga qiziquvchilar uchun mo‘ljallangan bo‘lib, unda dori shakllari, o‘simlik qismlari va kimyoviy birikmalarning lotincha ifodalanishi mantiqiy ketma-ketlikda yoritiladi.