ГЕСТАЦИОН ПИЕЛОНЕФРИТДА ОНА БУЙРАК УСТИ БЕЗИНИНГ ПАТОМОРФОЛОГИК ЖИҲАТЛАРИ. (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Гестацион пиелонефритда буйрак усти безидаги ўзгаришларни ўзига хослиги гиперфункционал кўрсатичларини кучайиши, қонда  глюкокортикоидларни ошиб кетиши, буйрак усти бези пўстлоқ қавати  гломеруляр ва тутамли сохалари гипертрофияси аниқланади. Бу эса, шу сохадаги спангиоцитларни гипертрофияси, гиперплазияси, некробиози, ёғли киритмаларга бойитилиши, капиллярларида тўлақонлик  натижасида диапедез қон қуйилишига олиб келади. Оқибатда, буйрак усти безини функционал кучайиши кўринишидаги белгилар гиперортицизм юзага келиши, хомиладорларда Иценко Кушинг синдромини ривожланишига олиб келади.