TALABALARDA MA’NAVIY KOMPETENLIKNI RIVOJLANTIRISH (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalari talabalarida ma’naviy kompetentlikni shakllantirish va rivojlantirishning pedagogik mexanizmlari tahlil qilinadi. Ma’naviy kompetentlikning mazmuni, tarkibiy qismlari, uni rivojlantirishga xizmat qiluvchi ta’limiy muhit, interfaol metodlar hamda tarbiyaviy texnologiyalar yoritiladi. Shuningdek, ma’naviy kompetentlikni rivojlantirishda o‘qituvchining roli va ta’lim jarayonini tashkil etishning samarali yo‘llari ko‘rsatib beriladi.