SUYAK TO‘QIMASI GISTOFIZIOLOGIYASI: MINERALIZATSIYA MEXANIZMLARI, REGENERATSIYA VA O‘SISHNI BOSHQARUVCHI OMILLAR (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Ushbu maqolada suyak to‘qimasining mineralashuvi, uning gormonal va vitaminli tartibga solinishi hamda turli patologik holatlarda yuzaga keladigan morfologik buzilishlar chuqur tahlil qilinadi.  suyak va tog‘ay to‘qimalarining fiziologik va reparativ regeneratsiyasi, shuningdek, transplantatsiyasining zamonaviy jihatlari keng qamrovli yoritilgan. Tadqiqotda suyakning o‘sishi va mineral zichligiga ta’sir qiluvchi endogen hamda ekzogen omillarning molekulyar mexanizmlari, suyak to‘qimasining mikroskopik anatomiyasi, hujayraviy tarkibi va uning metabolik faolligini tushunishda nazariy-amaliy asos bo‘lib xizmat qiladi.