БАНК ХИЗМАТЛАРИ БОЗОРИДА ИННОВАЦИЯЛАРНИ ЖОРИЙ ЕТИШ ОРҚАЛИ ТИЖОРАТ БАНКЛАРИНИНГ РАҚОБАТБАРДОШЛИГИНИ ОШИРИШ (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Барчамизга маълумки мамлакатимиздаги банк тизимларида замонавий ахбороткоммуникация- технологияларининг кириб бориши натижасида банклар билан мижозлар ўртасида ўзаро ҳамкорлик алоқаларини янги босқичга олиб чиқишига турки бўлмоқда. Бугунда Ўзбекистонда электрон тўловлар, интернет глобал тармоғи ва мобил алоқа воситалари орқали банк соҳаси мижозларига турли хилдаги интерактив хизматлар кўрсатиш тизимлари жорий етилиб, улардан самарали фойдаланилмоқда. Иқтисодий интеграция ва глобаллашув шароитида хўжалик субъектлари ва жисмоний шахслар ўз фаолиятларида электрон тўловлар, электрон тижорат имкониятларидан самарали фойдаланиш улар ўртасидаги ўзаро соғлом рақобатни мустаҳкамлаш билан бир қаторда юқори иқтисодий натижаларга эришиш омили ҳам ҳисобланади2. Буннинг энг асосий эътиборли тамони шуки, банкларнинг рационал даромадлилигини ортишини таъминланишига хамда тижорат банклари турли янги инновацион хизмат турларини жорий этилиши орқали банк хизматларини жозибадорлиги ошишига ва янги мижозлар жалб этишга, мижозлар билан яқин ҳамкорлик муносабатларини ўрната олишига имкониятини яратади.