OLIY TA’LIM MUASSASALARI TALABALARIDA REFLEKSIV KOMPETENSIYANING METAKOGNITIV MONITORING JARAYONIDAGI ROLI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Ushbu maqolada refleksiv kompetensiya va refleksivlik tushunchalarining nazariy jihatlari oliy ta’lim muassasalari talabalari o‘quv faoliyatini metakognitiv monitoring prizmasi orqali tahlil qilinadi. Metakognitiv monitoring hamda refleksiv kompetensiyaning mohiyati nazariy jihatdan o‘rganildi. Oliy ta’lim muassasalari talabalari o‘quv faoliyatini metakognitiv monitoring qilish jarayonida refleksiv kompetensiya va uning tarkibiy qismlarining o‘rni tavsiflandi.