TIL O‘QITISHDA KOMPETENSIYAGA ASOSLANGAN VA O‘QUVCHIGA YO‘NALTIRILGAN YONDASHUVLARNING INTEGRATSIYASI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Ushbu maqolada til o‘qitish jarayonida kompetensiyaga asoslangan yondashuv hamda o‘quvchiga yo‘naltirilgan yondashuvlarning o‘zaro integratsiyasi tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy ta’lim tizimida kompetensiya tushunchasining mazmuni, o‘quvchining faol ishtirokini ta’minlovchi metodlar, shuningdek, ushbu yondashuvlar uyg‘unlashuvi natijasida ta’lim sifati va samaradorligining oshishi ilmiy asosda bayon etiladi. Integratsion yondashuvning afzalliklari sifatida o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, ijodkorlik va kommunikativ kompetensiyalarni rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi.