IQLIM O‘ZGARISHI VA INSONIYAT KELAJAGI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Ushbu maqolada iqlim o‘zgarishi muammosi va uning insoniyat kelajagiga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Maqolada iqlim o‘zgarishining asosiy sabablari, xususan, antropogen omillar, issiqxona gazlari chiqindilarining ko‘payishi hamda sanoatlashtirish jarayonining ekologiyaga salbiy ta’siri yoritilgan. Shuningdek, iqlim o‘zgarishiga qarshi kurashishda xalqaro hamkorlik, qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan foydalanish va ekologik ongni shakllantirishning ahamiyati asoslab berilgan.