AHOLI BANDLIGINI TA ‘MINLANISHIDA AYOLLAR TADBIRKORLIGINI RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Ushbu maqolada ayollar tadbirkorligining rivojlanishi aholi bandligini ta’minlashdagi o‘rni va istiqbollari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida viloyatda ayollar o‘rtasida kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning kengayib borayotgani, ularning mehnat bozorida faol ishtirok etishi bandlik darajasining oshishiga sezilarli hissa qo‘shayotgani ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, ayollar tadbirkorligini qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan davlat dasturlari, kreditlar, subsidiyalar va o‘quv loyihalarining samaradorligi baholanadi. Tahlillar asosida Jizzax viloyatida ayollar tadbirkorligi ulushi yildan-yilga ortib borayotgani, biroq moliyalashtirishga kirish imkoniyatlari, raqamli savodxonlikning pastligi va bozor infratuzilmasining yetarli emasligi kabi bir qator muammolar saqlanib qolayotgani aniqlangan. Tezisda mazkur muammolarni bartaraf etish va ayollar tadbirkorligini yanada rivojlantirish bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan.