SUG’URTA KOMPANIYALARIDA KORPORATIV BOSHQARUV TIZIMINI ISLOH QILISH TENDENSIYALARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Hozirgi kunda sug’urta bozorida raqobatning kuchayishi, mijozlar talablarining oshishi va xalqaro standartlar va talablar kompaniyalarni korporativ boshqaruvni takomillashtirishga majbur qilmoqda. Shu bilan birga, raqamlashtirish jarayonlari va innovatsion texnologiyalarni joriy etish korporativ boshqaruvning samaradorligini oshirishda muhim ahamiyatga ega. Korporativ boshqaruvning asosiy yo’nalishlari, xususan: qaror qabul qilish jarayonlarida ochiqlik va hisobdorlikni ta’minlash, risk-menejment tizimini mustahkamlash, rahbar va direktorlar motivatsiyasini yaxshilash, mijozlar va aksiyadorlar bilan samarali kommunikatsiyani yo’lga qo’yish masalalari tahlil qilish, raqamli texnologiyalar va sun’iy intellektning joriy etilishi korporativ boshqaruvning avtomatlashtirilishi va tezkor qaror qabul qilish imkoniyatlarini kengaytiradi.Sug’urta kompaniyalarining iqtisodiy barqarorligini ta’minlash, investitsiyalarni jalb qilish va bozorda raqobatbardoshligini oshirishga xizmat qiladi. Islohotlar natijasida kompaniyalarda korporativ boshqaruvning shaffofligi va hisobdorligi orttiriladi, bu esa mijozlar va aksiyadorlar ishonchini mustahkamlaydi.