LEKSIKOLOGIYANING TIZIMLARI VA ZAMONAVIY YO‘NALISHLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada leksikologiya fanining asosiy tizimlari, uning ichki tuzilishi, leksik birliklarning o‘zaro munosabati, semantik jarayonlar, frazeologik tizimlar, uslubiy qatlamlar va zamonaviy tilshunoslikda shakllanayotgan yangi yo‘nalishlar batafsil yoritilgan. Shuningdek, maqolada korpus lingvistikasi, kognitiv leksikologiya, kompyuter lingvistikasi, terminologiya, neurolingvistika va leksik o‘zgarishlarga ta’sir etuvchi global omillar ilmiy asosda tahlil qilinadi.