EKOLOGIK TAʼLIMDA OILANING VA MAKTAB JAMOASINING HAMKORLIGI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada ekologik ta’lim jarayonida oila va maktab jamoasining o‘zaro hamkorligi masalalari yoritilgan. Muallif ekologik tarbiyaning bolalik davridan boshlanishi, bunda oilaning ibratli roli va maktabning tizimli ta’lim berishdagi o‘rni haqida fikr yuritadi. Shuningdek, ekologik madaniyatni shakllantirishda o‘qituvchi, ota-ona va o‘quvchi o‘rtasidagi hamkorlikning ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada oila va maktab birgalikda olib boradigan amaliy tadbirlarning bolalarda tabiatga mas’uliyatli munosabatni shakllantirishdagi o‘rni ko‘rsatib berilgan. Xulosa sifatida, ekologik ta’limning muvaffaqiyati oila va maktabning uzviy hamkorligiga bog‘liqligi ta’kidlanadi.