YURAK-QON TOMIR KASALLIKLARINI OLDINI OLISHNING ZAMONAVIY USULLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada yurak va qon tomir kasalliklarining profilaktikasida qo‘llanilayotgan zamonaviy usullar va ilgari surilayotgan innovatsion yondashuvlar adabiyotlar tahlili orqali ko‘rib chiqiladi. Xavf omillari kamaytirish, raqamli sog‘liq texnologiyalari, genetik risk baholash, farmakologik profilaktika va jamoatchilik intervensiyalari kabi yo‘nalishlar tahlil qilinadi. Maqola klinik va profilaktik tadqiqotlar, ko‘p markazli global ko‘p ma’lumotli ishlanmalar natijalariga tayangan holda yozilgan.