DINAMIK KUCHLAR TA’SIRIDA BO’LGAN LIFT KONSTRUKSIYALARINING MUSTAHKAMLIGINI TAHLIL QILISH (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada men lift konstruksiyalarining dinamik yuklamalar ostida mustahkamligini tahlil qilaman. Yuqori qavatli binolarda lift tizimlari eng muhim vertikal transport vositasi bo‘lib, ularga ta’sir etuvchi inertsiya kuchlari, tebranishlar va favqulodda to‘xtash momentlari konstruksiyaning barqarorligi va xavfsizligiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Tadqiqot davomida men lift tizimining turli holatlardagi ish faoliyatini matematik modellashtirish, nazariy hisob-kitoblar va empirik kuzatuvlar yordamida baholadim. Shu bilan birga, men qiyoslash va empirik tahlil usullaridan foydalangan holda konstruksiyaning mustahkamligini oshirish va dizaynini optimallashtirishga doir ilmiy takliflar ishlab chiqdim