ZAMONAVIY METODLAR ASOSIDA “BIZNES ASOSLARI” FANINI O‘QITISHDA INTERAKTIV O‘YINLARDAN FOYDALANISH TAJRIBASI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada “Biznes asoslari” fanini o‘qitishda Germaniya SPARCUSTINGSTING tashkiloti metodikasiga asoslangan interaktiv o‘yinlardan — “Jamg‘arma o‘yini”, “Mikrobiznes o‘yini” va “Biznesni rejalashtirish mashg‘ulotlari”dan foydalanish tajribasi tahlil qilinadi. Mazkur metodlar o‘quvchilarning iqtisodiy tafakkurini shakllantirish, jamoada ishlash, mustaqil qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishda yuqori samaradorlik beradi. Maqolada shuningdek, an’anaviy ta’lim usullari bilan solishtirganda, interaktiv o‘yinlarning afzalliklari ham yoritilgan.