PSIXOSOMATIK KASALLIKLAR: QADIMGI VA ZAMONAVIY QARASHLAR (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Psixosomatik kasalliklar — bu insonning ruhiy holati va tana a’zolari o‘rtasidagi murakkab o‘zaro bog‘liqlik natijasida yuzaga keladigan patologik holatlardir. Bugungi globallashuv, stressli hayot tarzi, psixologik bosimlar va ijtimoiy o‘zgarishlar fonida bu kasalliklar soni keskin ortib bormoqda. Zamonaviy tibbiyotda psixosomatik yondashuv inson organizmini yaxlit tizim sifatida ko‘rib, nafaqat biologik, balki ruhiy va ijtimoiy omillarni ham tahlil etishni taqozo etadi. Shu jihatdan bu masala tibbiyot, psixologiya, falsafa va tarix fanlarining kesishgan nuqtasida turadi.