NERV HAMDA ENDOKRIN SISTEMALARI TUZILISHI VA ULARNING ORGANIZMDAGI VAZIFALARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolamizda nerv sistemasi tuzilishi va uning vazifalarini o‘rganish hamda tahlil qilish bo‘yicha so‘z boradi Nerv sistemasi organizmni boshqaradi va barcha hujayralar, to‘g‘ridan-to‘g‘ri va organlar ishini o‘zaro kuchayishini ta'minlaydi. Nerv sistemasi tuzilishi va ichki muhit ta'sirlarini qabul qiladi va ularga javob beradi. Nerv sistemasiga bog‘liq holda inson kasb-hunar o‘rganadi, ilm oladi, fikrlaydi, eslab qoladi, quvonchli, qayg‘usi va tuyg‘ularini ifodalaydi.