TUG’MA YURAK NUQSONLARI: ULARNING ANATOMIK ASOSLARI VA TURLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada tug‘ma yurak nuqsonlarining anatomik asoslari, embriologik rivojlanish bosqichlari hamda ular asosida shakllanadigan anomaliyalar yoritilgan. Nuqsonlar sianotik va asianotik guruhlarga bo‘linib, har birining klinik ko‘rinishi, diagnostika usullari (EKG, EKO, MRT, angiografiya) va davolash yondashuvlari tahlil qilinadi. Eng ko‘p uchraydigan tug‘ma yurak nuqsonlari – VSD, ASD, PDA, Tetralogiya Fallot va katta tomirlar transpozitsiyasi kabi holatlar anatomik va fiziologik jihatdan chuqur tahlil qilinib, zamonaviy tibbiy yondashuvlar asosida baholanadi. Shuningdek, maqolada epidemiologik ma’lumotlar, xavf omillari va profilaktika choralariga ham alohida e’tibor qaratilgan.