ФИЛОЛОГИЧЕСКИЙ АНАЛИЗ РОМАНА М. А. БУЛГАКОВА “МАСТЕР И МАРГАРИТА” (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada Mixail Bulgakovning “Usta va Margarita” romaniga filologik tahlil berilgan. Asarning kompozitsion tuzilishi, janr jihatidan ko‘p qatlamliligi, obrazlar tizimi, ramziyligi va badiiy til xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Tahlilda Moskva va Yershalaim boblari o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik ochib beriladi, shuningdek, Bibliya, Gyotening “Faust” asari va rus adabiyoti klassikasi bilan intertekstual aloqalar ko‘rsatiladi. Romaning falsafiy muammolari — yaxshilik va yomonlik o‘rtasidagi munosabat, ozodlik va qo‘rquv mavzusi, senzura sharoitidagi ijodkor taqdiri — alohida e’tiborga olinadi. Asarning polifonik xarakteri va uning XX asr rus va jahon madaniyatidagi ahamiyati haqida xulosa qilinadi.