DAROMADLAR VA XARAJATLAR HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Daromadlar - bu sub`ektning xo`jalik faoliyati natijasida, odatda, ijara haqi, foizlar, litsenziya to`lovlari va dividendlar shaklida daromad keltiradigan faoliyat turi hisoblanadi, ya`ni tovarlarning sotilishi, xizmatlarning ko`rsatilishi yoki boshqa shaxslarning xo`jalik sub`ektining resurslaridan foydalanishi natijasida aktivlarning kelib tushishi yoki majburiyatlarning kamayishi orqali ro‘y beradigan iqtisodiyresurslarningko`payishidir.